Lakatos Levente: Loveclub (#1 Dr. Lengyel)


A ​LoveClub internetes portál, melyet elsősorban a szenvedély köré építettek. A LoveClub maga a szabadság, felhasználói álnevek mögé rejtőzve kutathatnak új ismerősök, barátok és szerelmek után. A LoveClubon nincsenek tabuk, az érzékiség megfér a nyers szexualitással. Virtuális szórakozóhely, ahol az lehetsz, aki csak akarsz.

Lili minden vágya, hogy újságíró legyen, és kitartásának köszönhetően, a legnagyobb napilap szerkesztője ajánlatot tesz neki: ha záros határidőn belül felkutat egy címlapsztorit, már az iskolaidő alatt is dolgozhat az újságnak. A lány lelkes témakeresésbe kezd, és felfigyel rá, hogy a közelmúltban szokatlanul sok fiatal követett el öngyilkosságot a fővárosban. Meggyőződése, hogy valamilyen új drog, vagy egy szekta áll a tragédiák hátterében.
Izgalom, élvezet és kegyetlen gyilkosságok Budapest legsötétebb zugaiban. Ifjúkori szenvedély, szerelmek, ballépések, útkeresés és elfojtott, ám kitörni készülők vágyak.

A Dr. Lengyel-sorozat első kötetét szigorúan 18 év feletti olvasóknak ajánljuk.


Kiadó: Libri
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 592
ISBN: 9789634330776


❉❉❉

Lakatos Levente krimis oldalát még nem ismertem, mivel eddig csak a Szigor sorozat első részét olvastam. Már nagyon kíváncsi voltam erre a sorozatára is, és a barátnőm folyamatosan sulykolta az agyamat, hogy olvassam már, olvasnom kell Levit, ezért egy random vásárlás során megvettem a LoveClubbot. Hamar neki is álltam, és pár nap alatt be is faltam.

Az elején voltak problémáim és fenntartásaim a történettel kapcsolatban, ám a könyv közepe felé már kezdtek összeállni és beindulni a dolgok, amik szinte késztettek arra, hogy olvassam tovább, és minél gyorsabban. 

A történet több szemszögből íródott, meglepődtem, hogy a gyilkos gondolatait is olvashattuk, ezáltal
Lakatos Levente és Tomo :)
mélyebb betekintést kaphattunk a lelki világába, és tetteinek okáért. Érdekes és egyben beteg, gyomorforgató volt. A szomorú pedig az, hogy tényleg léteznek ilyen emberek. És ez ijesztő. Valamint mivel egyre jobban a mindennapjainkhoz tartozik az internet, a közösségi oldalak használata és a netes kapcsolatok/információk nagy befolyással vannak az emberek viselkedésére és mentális egészségére. Főleg a fiatalokéra, akik még csak keresik a saját útjukat, akik szeretnének megfelelni embertársaiknak és könnyen befolyásolhatóak, irányíthatóak. Kicsit felnyitja a szemünket, hogy mennyire kell vigyázni az internetes ismerkedéssel és az emberekkel, ne bízzunk meg egy ismeretlenben. Még most is ráz a hideg. 

Akiről a sorozat elneveztetett, Dr. Lengyel, pszichológusként segíti a nyomozók munkáját a sorozatgyilkosságok megoldásában. Sajnos ő most még nem kapott túl sok szerepet, a vége felé kicsit több megmozdulása volt, de úgy tudom, hogy a következő részekben sokkal inkább reflektorfényben lesz... legalábbis remélem:)
Laura és Lili számomra érdekes karakterek voltak, (bár utóbbi néha az idegeimre ment) lehet azért, mert őket sokkal jobban megismerhettük, és remélem, Laurával még találkozunk a folytatásban, mert eléggé szerelmi háromszög szagú a dolog..:P Kovácsot sajnáltam, de remélem ő is többet szerepel majd az elkövetkezendőkben. :)

Nagyon szeretem az ilyen fajta krimiket (bár keveset olvasok), amelyek betekintést adnak egy nyomozásba, hogy hogyan állnak össze apránként a mozaikdarabkák és alkotnak meg egy egész képet. Néha úgy éreztem, ez nekem túl sok, hogy nem bírom olvasni, hogy fáj amit olvasok, ennek ellenére mégis csak faltam a lapokat, annyira hajtott a kíváncsiság, hogy mi zajlik a "főgonosz" fejében.

Közben persze elgondolkodtam, hogy Levi most őrült vagy zseni?! :D Mondhatjuk, hogy mindkettő, hiszen egyiktől a másikat csak egy hajszál választja el, mindenesetre úgy gondolom, hogy Lakatos Levente zseniális és egyben felkavaró történetet írt. Így kell krimit írni :) Természetesen fogom folytatni a sorozatot, de most kell egy kis pihenő ezek után..:D Férfi íróként nagyon ért az erotikus jelenetek írásához, ezt már a Szigor sorozatnál is megtapasztalhattuk. Ez a történet kevésbé a romantikára hajaz, de persze egy-egy érzelmesebb és nyugisabb rész is megtalálható a könyvben, ami a durvaságok között gyógyír a lelkünknek.

Köszönöm a barátnőmnek az unszolást, megérte! :) Tudom, hogy az elején voltak kétségeim, de ... nem lesz ez rossz :D 

Viszont muszáj fél csillagot levonnom a helyesírási hibákért. Allergiás vagyok rá, és itt durván akadt belőle szinte minden oldalon.. csak azt nem értem hogyan?! Figyelni kellene ezekre, főleg egy ilyen nagy nevű és nívós kiadónál.

Várom a következő találkozást :)

Ha felkeltette az érdeklődésed a könyv, IDE KATTINTVA te is megrendelheted!


Csillagos értékelés:

Kedvenc idézetek:


"Ilyen az élet, kegyetlen játékokra képes. A szeretet és a ragaszkodás pedig a cinkosai."
*
"Milyen furcsa az emberi természet – nekünk semmi nem jó."
*
"Különös, hogy a boldogsághoz fájdalomra van szükség."
*
"A szeretethez az őszinteség is hozzátartozik."
*
"Mennyivel egyszerűbb volna elmenekülni, messze futni a problémák elől…"



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése