R. Kelényi Angelika: A párizsi nő (#3 Az ártatlan)


Nincs veszélyesebb egy féltékeny asszonynál…

1610 áprilisában Fabricius Flóra és szerelme, a jóképű, de cseppet sem makulátlan múltú Lorenzo Mariani Párizsba érkezik.
Nem jószántukból utaznak, a biztos halál elől menekülnek a francia fővárosba.
Egy gyönyörű, nagyvilági hölgy segíti őket, akinek gyökerei a velencei Mariani házhoz kötődnek.
Flóra hamarosan megismeri a féltékenység, és az asszonyi cselszövés legmélyebb bugyrait.
Gyilkosság, vágy és gyűlölet kíséri minden léptét, és rájön, hogy még a Tuileriák palotájában sincs biztonságban.

R. Kelényi Angelika, Terézanyu-díjas írónő 17. század elején játszódó regénye kalandos, izgalmas, és vérfagyasztó történetet mesél el, mely szokás szerint nem nélkülözi a romantikát, a cselszövést és a korhű történelmi hátteret sem.


Kiadó: Álomgyár
Kiadás éve: 2018
Oldalszám: 448 oldal
ISBN:  9786155692895

❉❉❉

Az ártatlan sorozat előző két része fantasztikus volt, mind belsőleg, mind külsőleg. Ez a borító is eszméletlen gyönyörű lett! Ráadásként a hátoldalra még az ajánlóm is rákerült! Indulhatna ennél is tökéletesebben egy újabb Ártatlan kötet?! :) 

Egyszerre vártam is, meg nem is a sorozat befejező részét, hiszen nagyon kíváncsi voltam már Mariani és Flóra kapcsolatának végkimenetelére, ugyanakkor annyira megszerettem őket, hogy minimum még ugyanennyi köteten át élvezném a civakodásukat és egymás ugratását. Ritkán találok ennyire különböző, mégis ennyire összeillő párost. Na, de hát, mindennek vége van egyszer, így ez a sorozat is befejeződött. Igyekezzünk ne szomorúak lenni, hanem boldogok, amiért az írónő megalkotta nekünk őket, és most már akár egyben elolvashatjuk a sorozatot újra és újra, hiszen őket nem lehet megunni. 

Egyben a sorozat ♥ 
Utunk ott folytatódik, ahol az előző résznél félbe szakadt. Mariani és Flóra elindulnak a hosszú útra. Párizs
felé tartanak, ahol régi ismerősük Adele Serra, aki a velencei Mariani házból indult a francia fővárosba, szállásolja el őket ideiglenesen. Flóra tart a találkozástól, ugyanis Lorenzo elmondása szerint Adele gyönyörű, de egyben veszélyes és sunyi nőszemély, aki mindig is vonzódott Marianihoz. Megérkezésükkor Flóra el van ájulva Adele kedvességétől, ám egy váratlan pillanatban lefülel olyan dolgokat, amelyek teljesen megváltoztatják a nőről alkotott véleményét. Szívében erősen lángol a féltékenység tüze, főleg amikor egyre több a vita közte, és szerelme között. Most a világ legboldogabb nőjének kellene, hogy legyen, amikor egyre több borzalom üti fel a fejét Párizsban. Mariani persze újra szívesen veti magát egy rejtély megoldásába Fontaine márkival, Flóra azonban rossz megérzésekkel a gyomrában próbálja lebeszélni erről. Flóra is bekerül a felsőbb körökbe, Adelevel és a márkinővel üti el idejét, ám amellett, hogy kapcsolatával kell küzdenie, egy véletlen folytán veszélybe sodorja magukat.

Titkok, cselszövés, féltékenység és vágy jellemzi ezt a kötetet. Ez a rész is zseniális volt, akárcsak a többi! Lehetetlenség letenni, hiszen folyamatosan pörögnek az események, nem csak Flóra és Mariani kapcsolata tartja fenn az érdeklődést, hanem a nyomozás, a bűncselekmények egyre növekvő száma és rejtélyei. Viszont nagyon boldog vagyok, amiért végre több szerelmi jelenetet kaptam! Ujjongva olvastam ezeket a részeket, hiszen az előzőekben még inkább csak kerülgették egymást a főszereplőink, itt pedig végre több dolog is történik.

Lehet még az eddigieknél is jobban szeretni és imádni Lorenzo Marianit? ABSZOLÚT IGEN! Gyerekek, ha eddig nem voltatok belebolondulva ebbe a nagyképű, pimasz fickóba, hát akkor kössétek fel azt a valamit, mert ebben a részben mindenkit lekap a lábáról, az hét szentség. :)

A mellékszereplők is nagyon hitelesek, némelyiket tudtam utálni, míg másokat kedveltem. Ez a rész egy picit másabb mint a többi, a végén képesek vagyunk elpityeredni, mert szegény Flóra annyi nehézségen és borzalmas dolgon ment keresztül, hogy teljesen átérezzük a fájdalmát. Összeszorult szívvel olvastam, ám a könyv végére egyetlen kérdés sem marad megválaszolatlanul, és a könnyeimet törölgetve, boldogsággal a szívemben zártam be a könyvet.

Korhű történelmi háttér, csodálatos karakterek, lenyűgöző írói stílus! Úgy érzem, Angelika teljesen megtalálta önmagát a történelmi romantikus regények írásában, nem tud hibázni. Az egész történeten átjön, hogy mennyire élvezi az író a megalkotást. Az olvasó teljesen bele tudja képzelni magát a 17. századi Párizs világába, mintha ő maga is ott sétálna a karakterek között.

Lebilincselő történet, amely kiemelkedik a mai történelmi regények sokaságából.  Ha eddig nem ismertétek volna Flórát és Marianit, akkor tiszta szívvel ajánlom mindenkinek, aki kicsit is szeretne egy jó hangulatú, izgalmas és rejtélyekkel teli, ugyanakkor egy pici romantikával fűtött történelmi regényt olvasni.

Köszönöm Angelika, amiért megismerhettem ezt a két csodás karaktert és ezt a rendkívüli sorozatot! Nagyon remélem, hogy még sok történelmi regénnyel fogsz minket elkápráztatni! :)

Ha felkeltette az érdeklődésed a sorozat, IDE KATTINTVA te is megrendelheted! :) 


Csillagos értékelés:

Kedvenc idézetek:

"Mond-e egy leány nemet annak a férfinak, aki a világot jelenti számára?"
*
"Gyűlöltem, hogy nem én irányítom a sorsomat, gyűlöltem, hogy mások és Isten kegyelmétől függök, gyűlöltem, hogy nincs beleszólásom abba, mit, mikor és hogyan teszek."
*
"A női bosszúnál nincs pusztítóbb a világon (…)"
*
"Azt hisszük, a férfiak kemények. Nos, a nők ezerszer kegyetlenebbek, ha érzelmeikben sértik őket."
*
(…) a szerelmet nem lehet eldönteni. Az vagy van, vagy nincs."
*
"(…) be kellett látnom, az emberek valóban nem változnak. A kígyók akkor is kígyók maradnak, ha egy időre angyalszárnyakat képzelnek magukra, és megpróbálnak annak megfelelően élni. A valódi természet kiütközik, örökké nem lehet másnak látszani, mint akik vagyunk."



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése