Leisa Rayven: Hitvány Rómeó (#1 Starcrossed)

Amikor Cassie és Ethan a színművészetin találkoznak, a levegő is felforr körülöttük.
Cassie igazi jó kislány, nehezen találja a helyét a folyton bulizó művészdiákok közt.
Ethan ezzel szemben vérbeli rosszfiú, vad, tüzes, félelmetes és mégis érzékeny.
Akár a Romeo és Júlia amiben címszerepet kapnak Cassie és Ethan szerelme is mintha a csillagokban lett volna megírva amíg Ethan össze nem törte Cassie szívét, mindörökre eljátszva a bizalmát.
Valami rejtélyes okból, olyan rád nézni, mint megtalálni valami értékeset, amiről nem is tudtam, hogy elvesztettem.
Évek múlva a szívtipró visszatér, hogy ismét felforgassa a lány életét érintésről érintésre. Fokozatosan újraélik titkos diákszerelmük minden felemelő és pusztító pillanatát, mígnem rájönnek, hogy a csillagokban írt szerelemnek nem kell tragédiával végződnie.
„Szerelmes vagyok Leisa Rayven történeteibe.” Colleen Hoover, a Reménytelen és a Szívcsapás sorozatok írónője.


Kiadó: Libri 
Kiadás éve: 2018
Oldalszám: 498
Fordító: Bikics Milán
ISBN: 9789633109977

❉❉❉

Mielőtt megjelent a könyv, már akkor felfigyeltem rá egy moly értékelése által, és nagyon megörültem, mikor megérkezett hozzánk magyarul is. Picit sokáig tartott az érkezése, de végre itt van, kezünkbe foghatjuk, és olvashatjuk. Bevallom, nekem a külföldi borító és cím sokkal jobban tetszik, a borítót be is teszem majd a bejegyzésbe, ti is megnézhetitek. Szóval, szemezgettem a könyvvel, és az egyik barátnőm meg is ajándékozott vele, mert tudta, hogy mennyire szeretném, ezúttal is köszönöm neki, valamint azt is, hogy "együtt olvastuk", nagy élmény volt :))  <3 

A történetünk a jelenben kezdődik, amikor is Cassie egy színházi darab első próbájára megy, ahol
szembetalálkozik az exével, Ethannel, akiről kiderül, hogy ő lesz a párja a főszerepben. Cassie nem is lehetne nehezebb helyzetben... a karrierjét helyezze előre, vagy inkább védje a szívét? Ugyanis Ethan már többször is összetörte a szívét. Hat évvel ezelőtt találkoztak a színművészetin, ahol már az első találkozáskor, a felvételin akkora energia és összhang lobbant fel közöttük, hogy ez egyenes utat jelentett az egyetemre. Tehát csoporttársakként folytatták a mindennapokat, és Cassie-t nagyon vonzza ez a titokzatos, zárkózott és megfejthetetlen srác. Állandóan változó viselkedését nem érti, mégis tudja, hogy értékes és fantasztikus tehetség Ethan, valamint nagyon vonzódik is hozzá. Cassie tizenkilenc éves, és még szűz, nem tudja, milyen az igazi szerelem, hiszen még nem igazán voltak kapcsolatai. Az évek alatt felgyülemlett energia és szexuális feszültség csak úgy izzik benne, pláne akkor, amikor Ethan is a közelében van, hát még ha hozzá is ér. Ethan igyekszik kerülni a lányt, de ez lehetetlen helyzetnek tűnik, mikor közösen főszerepet kapnak a Rómeó és Júlia színdarabra, ahol kénytelenek egymás körül lenni és arcpirító jeleneteket eljátszani. 

A cselekmény két szálon fut, a jelenben és a múltban, ahol Cassie naplóbejegyzéseivel együttvéve követhetjük végig a történetüket. Nagyon tetszett, ahogy a múltat megismerhetjük, és lassanként bontakozik ki a kapcsolatuk, valamint hogy mennyi nehézségen és megpróbáltatáson kell keresztülmenniük, nagy részben Ethan állandó elutasítása miatt. A végére persze kiderül a mi-miért kérdésre a válasz, azonban elég sok huza-vona történik addig, amíg eddig a pontig elérünk... és ott szinte rögtön vége is van a könyvnek.

A szereplőket nem igazán sikerült megkedvelnem, nekem Cassie viselkedése és gondolatai már néha nagyon sok és idegesítő volt, Ethan főleg, mert komolyan, legszívesebben fejen vágtam volna néhány vaskos szövegkönyvvel, megérdemelte volna. Igazából megértem, hogy miért volt neki nehéz megnyílnia és elengednie magát, de mégis, lehetett volna kevésbé bunkó. 

Gyerekek, annyi szexuális feszültség van ebben a könyvben, hogy a végére már én majdnem megpukkadtam! De komolyan! Cassie elég szexcentrikusan gondolkodik, állandóan vágyakozik és kívánja Ethant, vagy csak arra, hogy legalább megérintse a szerszámát. Hát... egy szűz lány nem tudom mióta vágyik ennyire vehemensen az ilyen dolgokra, az általános felállás az, hogy a fiú jobban erőlteti és akarja a dolgot, mint a lány. Na, ez itt fordítva van. Cassie már szinte mániákusan zaklatja Ethan-t, hogy legyen már valami. A könyv utolsó fejezetei felé már a hajamat téptem, hogy úristen, tedd már helyre ezt a nőt, hogy nyugodjon le és üljön le végre a popójára. 

Ezen túlnézve a könyv stílusa nagyon jó volt, tele volt humorral, és annyira egyszerűen, könnyedén van megírva a történet, hogy csak pörögnek a lapok és nem tudod letenni a könyvet. Kifejezetten érdekel ez a színházi világ, hogy hogyan születik meg a darab, amit te csak végignézel, hogy mennyi munka és gyakorlás kell ahhoz, hogy összeálljon egy igazán élvezhető és átérezhető műsorrá a színészek munkája. Ezeket a részeket nagyon szerettem, és több is jöhetett volna még. 

Összességében tehát nem volt ez egy rossz történet, csak történhetett volna más is azon kívül, hogy ezek ketten megőrjítik egymást és hogy Cassie állandóan be van indulva. A végére mondhatni, hogy megértettem Ethant, és már pislákol a halvány remény, hogy megkedvelem őt... egy picit. Cassie felnőtt énje pedig remélem, hogy normálisabb lesz, mint a fiatalabbként. Várom a következő részt, mindenképpen elolvasom majd az egész sorozatot! :)

Ha egy vicces, letehetetlen, romantikus és túlfűtött érzelmekkel teli könyvet szeretnél, ajánlom ezt a könyvet, hihetetlenül szórakoztató! :) 

Ha felkeltette az érdeklődésed a könyv, IDE KATTINTVA te is megrendelheted!


Csillagos értékelés:

Kedvenc idézetek:

"Néha az emberek nem csak azért húznak fel falakat maguk körül, hogy kívül tartsanak másokat, hanem hogy lássák, ki törődik velük annyira, hogy ledöntse azokat."
*
"Nem ez lenne az élet értelme? Hogy megtaláld azt az embert a világon, aki tökéletesen illik hozzád?"
*
"Ha most elmész, akkor öt év múlva azon fogsz gyötrődni, hogy mit tettél, mert más emberek egész életükben keresik azt, ami köztünk van, te pedig el akarod hajítani. Nem veszed észre?"
*
"– Én már feladtam, hogy meg próbáljam érteni a férfiakat. – Zoe a csokis állványt vizsgálja. – Furcsák, egytől egyig.
Ámen, testvérem."
*

"– Vigyázz a jóképűekkel, édesem. Azok törik össze a szíved."





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése