ELŐOLVASÁS: J. K. Smith: Ismert ismeretlen

Albertfi Lívia élete tökéletesnek tűnik. Fiatal kora ellenére egy jól menő étterem tulajdonosa, látszólag mindene megvan: szerető család, egy férfi, akivel éjjelente megosztja az ágyát, nagyszerű alkalmazottak, akik olyanok számára, mintha a második családja lennének. De egyik napról a másikra minden összeomlani látszik körülötte. Líviát megcsalják, szülei házasságában több évtizedes titok bukkan a felszínre, nővére és gyerekei élete pedig veszélybe kerül. Egyetlen dolog tartja a felszínen a lányt, a mások által furcsának talált megrögzöttsége, a sportfüggőség. Beragadt élethelyzetéből egy Ausztrália melletti varázslatos kis szigetre szóló meglepetésút zökkenti ki, ahol egy váratlan találkozás gyökeresen megváltoztatja az életét.

Thomas Kallio híres színész. Nők ezrei rajonganak érte, az egész világon ismerik. Menyasszonya egy gyönyörű, fiatal modell, a férfi mégis másra vágyik. Egy hirtelen döntés és egy merénylet miatti kényszerpihenő hatására az ő élete is fenekestül felfordul.

Ez a két ember a legnagyobb zűrzavar közepette talál egymásra, majd váratlanul elveszítik egymást, és még csak nem is sejtik, milyen láthatatlan szálak kötik őket össze.

A sors útjai kifürkészhetetlenek, de vajon az ő esetükben kegyes lesz a sors? Viszontlátják még egymást az életben? Összeegyeztethető egy amerikai filmszínész és egy magyar étteremtulajdonos lány hétköznapjai? A szerelem minden akadályt legyőz?

J. K. Smith, a Szerelem hirdetésre című nagysikerű könyv szerzője második regényében ezekre a kérdésekre keresi a választ, a tőle megszokott humorral és szerethető karakterekkel.



Kiadó: Álomgyár
Kiadás éve: 2018
Oldalszám: 384
ISBN: 9786150013800
Megjelenés időpontja: 2018. március 20.


❉❉❉

Hatalmas köszönet az előolvasási lehetőségért az Álomgyár Kiadónak és az írónőnek! :)

J. K. Smith előző, a Szerelem hirdetésre című könyvével már teljesen megvett magának. Egyszerűen imádtam olvasni, lehengerlő, egyedi stílussal, egyedülálló humorral és hihetetlenül aranyos történettel lépett be a köztudatba. Ezért is nagyon vártam már a következő könyvét, amit most elő is olvashattam, és amiről most írhatok Nektek. Ne feledjétek, pár nap múlva már ti is a kezetekbe foghatjátok! :)

A történet elején a szereplőket ismerhetjük meg. Ez eleinte egy picit kusza volt, hogy ki-kicsoda és hová tartozik, kinek a rokona, de aztán szépen összeáll a kép, és tudjuk követni a szálakat egyesével. Itt nem csak a főszereplők fontosak, hanem a mellékszereplők is elég nagy részt kapnak a könyvben, nekik is vannak problémáik, amikkel szembe kell nézniük. Nagyon tetszett, hogy az írónő komolyabb témákat is beleszőtt az amúgy könnyed, romantikus történetbe, ezzel felhívva a figyelmet az emberek hibáira, tökéletlenségére, valamint a nagyon is reális problémák megoldására. A humor és a romantika sorai között találhatunk nagyon szép gondolatokat és bölcsességeket is az életről és a szerelemről.

Főhősnőnk, Albertfi Lívia egy nagyon erős, kitartó és picit konzervatív karakter. Nagyon ragaszkodik a pontossághoz, a szabályok betartásához, ugyanakkor tud felszabadultan nevetni a barátaival, szívén viseli a családtagjainak sorsát. Sajnos a férfiakkal nincs túl nagy szerencséje, de a lelkét nem töri meg egy galád férfi sem. A barátai aggódnak érte, amiért nem engedi ki magából a gőzt, nem lazít, csak a munkájának él, és amiért nem képes megsiratni egyetlen exbarátját sem. Lívia egy jól menő étterem tulajdonosa, az étterem feletti lakrészben él, nagyon sokat tett azért, hogy létrehozza és tökéletesre fejlessze a cégét. Mivel beosztottjai annyira törődnek főnökükkel, közösen vesznek neki egy tíz napos álomnyaralásra, Ausztrália egyik csodaszép tengerpartjára.

Másik főhősünk, Thomas Kallio, világhírű színész. A férfi már kezd belefáradni az állandó forgatásba, a pénzéért ráakaszkodó nőcskékre és az állandóan nyomában járó lesifotósokba. Egy véletlen baleset folytán két hét szabadságot kap, ezért elutazik a kedvenc helyére pihenni. Nagyon szeretné, ha végre egy nő önmagáért szeretné, és nem a hírnevéért. Meg is lepődik, amikor a tengerparton összetalálkozik Líviával, aki nem ismeri fel, ugyanis a nő nem igazán él az internet adta lehetőségekkel és filmeket, tévét sem néz.


A két idegen eléggé összemelegszik ezen a gyönyörű szigeten, ahol nem számít semmi, csak élnek a mának. Ezalatt a pár nap alatt igazán közel kerülnek egymáshoz, Tom élvezi, hogy a nő az ő társaságát élvezi, és nem úgy viselkedik vele, mint a többiek. Viszont nem titkolózhat örökké, elindul, hogy szerezzen egy kis meglepetést a nőnek, de mire visszaér a szállodába, Lívia már nincs ott. Hirtelen kellett elhagynia a szigetet, a szállodai rendszer meghibásodása miatt pedig esély sincs rá, hogy Tom megszerezze a nő elérhetőségeit.

Hogyan fognak egymásra találni újra? Van esélye a szerelemnek ekkora távolság ellenében? Összefér a két ellentétes világ, vagy így nincs esély a kapcsolatuk működésére?
Megtalálod a válaszokat a könyvben ;)

Ami a könyvet végig jellemezte: magával ragadó stílus, fergeteges humor és egy letehetetlen történet. Ez egy igazi hollywood-i tündérmese. El tudnék képzelni belőle egy nagyon jó filmet. A könyv hangulata és a borító szépsége elrepített a meleg nyári napokba, a tengerpartra, ahol süt a nap, a víz nyaldossa a homokot a parton, és koktélokat szürcsölgetünk.

A karakterek imádnivalóak és szórakoztatóak. Nagyon szeretem, ahogy az írónő felépíti őket, mindegyikük egy igazi egyéniség, és olyan érzés, mintha ismernénk őket, mintha mi is a családba tartoznánk.

Viszont, ami nekem picit negatívum volt, hogy az előző könyv egy kicsivel jobban tetszett, az valószínűleg azért lehetett, mert több volt a leírás, így kerekebb volt a történet. Ezt ebben a könyvben néha hiányoltam, de tény, hogy az írónő a párbeszédek megalkotásában nagyon erős, és ott lényegesen ki tudja fejezni magát és a karaktereit. Ez nem is baj, de kell az a kicsivel több leírás, ami a Szerelem hirdetésre című könyvben megvolt. :)

A könyvet nagyon ajánlom a romantika és a humor szerelmeseinek, biztos, hogy nagyon jól fogtok szórakozni a történet olvasása alatt. Remélem, hogy még nagyon sok történetet fogunk kapni az írónőtől! :)

Ha felkeltette az érdeklődésed a könyv, IDE KATTINTVA előrendelheted! :)


Csillagos értékelés:

Kedvenc idézetek:

"Ha ti ketten egymásnak vagytok teremtve, akkor azt a fiatalembert az ördög is utánad fogja tolni talicskán."
*
"– Nem tudhatod, mennyire vagy erős, ha nem tapasztalod meg, milyen felkapaszkodni a gödör fenekéről."
*
"– Hogy jöttetek össze?
– Csak úgy ott termett mellettem, amikor napoztam – rántotta meg Lívia a vállát. […]
– Bezzeg amikor én napozok, max. fejbe talál egy labda."
*
"Vannak hullámvölgyek és hullámhegyek, de összességében a szerelem, az valami földöntúli dolog, ha valaki megtalálja a lelke másik felét."
*
"– Képzeld, a jósnőm azt mondta, hogy a héten rám talál a szerelem – kiáltotta oda Lívia hátának Melinda.
– Múlt hónapban is ezt mondta, csillagbogár – szólt vissza Lívia, ahogy fordult egyet a tengelye körül menet közben.
– Azt biztos elütötte a vonat."


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése