Jeff Wheeler: The Queen's Poisoner - A királynő méregkeverője (#1 Királyforrás)

Egy fiúból férfi lesz – és nagyszerű ember.
Severn Argentine király messzi földön hírhedt: trónbitorló, a törvényes örökösök gyilkosa, az árulás kegyetlen megtorlója. Kiskaddon hercege veszélyes játékba kezd, hogy a királyt letaszítsa a trónról… de veszít. Cserébe a király fogságába kell adnia fiát, Owent. Így ha a herceg hűsége ismét megrendülni látszik, azért a fia fizet az életével.

Owen a király kémeit elkerülve és szövetségeseket keresve igyekszik túlélni a mindennapokat Királyforrás udvarában. Amikor azonban újabb bizonyíték derül ki apja árulásáról, és a sorsa megpecsételődni látszik, a fiúnak különleges eszközökre van szüksége. Meg kell mutatnia a bosszúszomjas királynak, hogy élve igenis nagyobb hasznát veheti. Az elkeseredett próbálkozásban pedig csakis egyvalaki lehet a segítségére: egy titokzatos nő, akinek valóban hatalma van élet, halál és sors felett.


Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadás éve: 2017
Oldalszám: 376
Fordító: Varga Tibor

❉❉❉

Köszönöm a könyvet a Könyvmolyképző Kiadónak! :)

Engem nagyon megijesztett a sok negatív komment és csillagozás a molyon, így picit félve is kezdtem neki ennek a könyvnek. Sokan írtátok, hogy unalmas, meg hogy egy nyolc éves kisfiú van főszerepben. Bevallom, az elején én is kicsit vonakodtam, mert lassan indult a történet, és eléggé sok volt az új információ, a hatalmi viszonyok és a történelem leírása, emiatt kicsit száraznak éreztem.

Aztán ez a lassan haladás fokozatosan eltűnt, nem is vettem észre, mert teljesen belemélyedtem a könyvbe, és már csak faltam az oldalakat. És tudjátok mit?! Ne hallgassatok más véleményére...tényleg, még az enyémre se. Olvassátok el a könyvet, és ítéljétek meg ti magatok. Viszont ha már itt vagy, és érdekel a véleményem, én azt mondom, hogy ez a könyv eszméletlenül jó! Igen, bevezető könyv, mert ez egy elég hosszadalmas sorozat első kötete, muszáj volt az írónak bevezetnie, felvázolnia valahogy a történelmi hátteret, a szereplőket, hogy később ne ezekre kelljen koncentrálnunk. De ebben a sorozatban nagyon úgy érzem, hogy van potenciál, és hihetetlenül jó lesz az elkövetkező részekben.

Jeff Wheeler
Mi van akkor, ha egy gyerek a könyv szereplője?! A Harry Potterben is 11 éves volt a fiú, valahonnan mégiscsak el kell indulni, ez nem függ össze azzal, hogy egy könyv jó-e vagy sem. Egyébként is, a következő részben már ugrunk 7 évet, szóval már 15 éves lesz, tényleg ne aggódjatok ezen. 

Túltekintve ezeken az apróságokon, nekem nagyon tetszett a könyv felépítése. A fejezetek közötti kis jegyzetek Mancinitől feldobták a hangulatot, és adott néhány plusz információt, így például Királyforrás jelenlegi királyáról is rengeteg mindent megtudhattunk. 

Szóval, a főszereplőnk Owen Kiskaddon édesapja árulása miatt mondhatjuk azt, hogy a király fogja lesz, aki maga mellett tartja a palotában más gyerekekkel együtt. Owen elveszettnek érzi magát, nem érti miért küldték el a szülei, és hogy mi lesz itt a sorsa, ugyanis nincs teljesen biztonságban, hiszen ha a családja újabb rossz húzást követ el, az ő élete bánja. Meg kell tanulnia bátornak lenni, kiállni magáért, kinyitnia a száját, de közben akadnak olyan emberek, akik kedvesek vele, és segítik őt. A legfontosabb ember lesz itt a királynő méregkeverője, aki számomra egy nagyon szimpatikus szereplő. Eszes, furfangos és titokzatos, de ugyanakkor érző lelkű és jószívű nő, az ő jelenléte viszi előre az eseményeket. Aztán jött Elisabeth Victoria Mortimer, aki egy tündéri kislány, valamint elég cserfes is, de imádtam, teljesen megváltoztatta a könyv hangulatát. Owen célja az, hogy túléljen ő és a családja is, és nem utolsó sorban, hogy elnyerje a király bizalmát az életben maradáshoz. A másik nagyon kedvelt szereplőm Dominic Mancini kém uraság lett, felemelőek voltak a beszólásai, és érdekes volt a karaktere, a végére teljesen közel került hozzám, majd meglátjátok miért. :) 

Az biztos, hogy engem már előre megvett magának Jeff Wheeler: csodálatosan megalkotott világkép, szépen kidolgozott, élethű karakterek, élménydús leírások, olvasmányos történet, izgalmas fordulatok. Érződik rajta a pici fantasy, ami a Forráshoz köthető, ez táplálja a kegyeltek energiáit, de szerintem később ennek sokkal több szerepe lesz. Ami a legjobban megdobogtatta a szívem, az az volt, hogy a végén leírta, hogy valós karakterek adtak ötletet neki ehhez a történethez a tizenötödik századi Angliából. A végeredmény pedig lenyűgöző lett! 

Tetszett a sok cselszövés, az ármánykodás, a titkok kavarodása és az izgalom fokozott hangulata, valamint, hogy mindig történt valami, szinte sosem unatkoztam a történet alatt. Érezhető, hogy a későbbiekben ki fog alakulni egy szép romantikus szál, ez nagyon kecsegtető, én már nagyon várom!
Remélem mielőbb jön a folytatás, mert ez egy ígéretes kezdőkötet, kíváncsi leszek, Owen hogyan boldogul és hogy milyen izgalmak várnak a szereplőinkre a következő részben.  

Kiemelném még a gyönyörű borítót. Csak rá kell nézni, szemet gyönyörködtető, és ezek a színek... Élőben még szebb, és sokszor megálltam olvasás közben, hogy csak ámuljak rajta. Csodaszép, remélem, hogy a többi is ilyen szépséges lesz! 

Beleolvashatsz a könyvbe IDE KATTINTVA!

Ha felkeltette az érdeklődésed a könyv, IDE KATTINTVA megrendelheted!


Csillagos értékelés:

Kedvenc idézetek:

"– Sokan azért nem érik el a céljukat, mert nem is kelnek útra soha. Örökké csak azon jár az eszük, hogy miért is nem sikerülhet, így hát meg sem próbálják."
*
"Nincs már olyan, hogy „becsület” vagy „a szavamat adom”. A szavaknak nincs jelentőségük, és csak a balgák bíznak ígéretekben."
*
"A gondolatoknak időt kell adni, hogy növekedhessenek. Ha az ember sok időt szán rá, meglepő dolgokra képes."
*
"De csak azért, mert megsérülhetsz, butaság meg sem próbálni."
*
"A múlt csupa fájdalom, jobb inkább feledni. A holnapot talán meg sem éljük. Egyedül a most a biztos."
*
"– A bizalom olyan, akár egy szép tányér. (…) A tányér szép ugyan, de könnyen eltörik. És aztán hiába teszed össze a darabokat, az már nem tartja meg az ételt."




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése