Erin Watt: Papír hercegnő (#1 A Royal család)

Egy ​lányról, aki sztriptízbárból és benzinkútról kerül fényűző villába és menő gimibe jut, miközben igyekszik hű lenni önmagához.
Ella Harper nagy túlélő, született optimista. Egész életében városról városra költözött szeleburdi anyjával, küzdött a megélhetéséért, és végig hitt benne, hogy egy napon majd kimászik a gödörből. De az édesanyja halála után végképp egyedül marad.
Egészen addig, amíg meg nem jelenik Callum Royal, aki kihúzza Ellát a szegénységből, és elcipeli a luxuspalotájába az öt fia mellé, akik viszont utálkozva fogadják. Mindegyik Royal fiú karizmatikus személyiség, de egyik sem olyan magával ragadó, mint Reed Royal: a srác, aki eltökélte, hogy visszaküldi Ellát a nyomorba, ahonnan jött.
Reed nem tart igényt Ellára. Azt mondja, nem tartozik közéjük.
Talán igaza van.
Gazdagság. Fényűzés. Megtévesztés. Ella új és ismeretlen világba csöppen, és ha a Royal palotában is életben akar maradni, kénytelen lesz felállítani a saját szabályait.
Ella percek alatt eljut a szegény árva sorstól az amerikai álomig… De tényleg könnyebb az utóbbiban élni?


Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadás éve: 2017
Oldalszám: 360
Fordító: Sándor Alexandra Valéria

❉❉❉

Először is tisztázzuk Erin Watt nevét. Lehet sokan nem is tudjátok, hogy ez nem egy író neve, hanem két nagyon tehetséges írónő közös agyszüleménye és kitalált írói neve. Ez a két írónő pedig nem más, mint Elle Kennedy és Jen Friedrick. Elle Kennedy neve sokatok számára ismerős lehet, hiszen nálunk már két rész megjelent az Off-Campus sorozatból, és ha minden igaz, következő hónapban jön a harmadik rész is. Kennedy stílusa eszméletlenül érződik a Papír hercegnőn is, ami szerintem egy hatalmas plusz a történetnek, hiszen én odáig vagyok az írásmódjáért és a történetvezetéséért.
Jen Friedrickről még nem igazán hallhattunk, de ő is inkább a YA és romantikus-erotikus műfajban ír, ami szintén bőven megtalálható a Papír hercegnőben. Na, de térjünk rá a könyvre.

Gyerekek...én totálisan összetörtem. Imádtam, imádom, de teljesen kikészített, és tényleg engem is tönkretettek a Royal fiúk. Olyan függővége van, ami mellbe vág, és még napokig érzed utána a sajgást a szívedben. Valószínűleg ez addig így fog maradni, amíg kezünkbe nem vesszük a folytatást (ami szerencsére már jön is következő hónapban, köszönjük ezt a hihetetlen gyorsaságot KMK!).

Ella árvaként éli életét édesanyja halála után. Tizenhét évesen már rengeteg mindent látott és
tapasztalt, olyasmiket, amiket más egész életében soha nem is fog. Részidős munkákat vállalt, hogy pénzt tudjon összeszedni a tanulmányaira és a megélhetésére. Ám egy nap betoppan az életébe egy titokzatos idegen, aki azt állítja, hogy ő a gyámja. Ellának eszébe sincs vele menni, szökni próbál, de sikertelenül, így kerül be a Royal családba, ahol Callum, az apa és egyben a gyámja, egyedül nevel öt fiúgyereket. Ezek a fiúk már nem éppen kicsik, Ellával egykorúak és egy-két évvel idősebbek, viszont mindegyikük egy undok fráter. Callum pénzt ígér a lánynak, abban az esetben, ha náluk marad és elvégzi a gimit, valamint utána is, ha tovább tanul. Ella úgy dönt, hogy marad, legalább lesz tőkéje a jövőben, viszont nagyon nehéz neki az új közösségben. Az elit gimnáziumban minden gazdag gyerek őt fogja ki és csúfolja a múltja miatt. Ella próbál erős lenni és beilleszkedni, de ő sincs betonból, nagyon gyötri a lelkét a sok bántalmazás. A "testvérei" is ellenségesek vele, és ők a császárok a gimiben, ezért számít az ő szavuk. Ella viszont vonzódik az egyikükhöz, és igyekszik kitörölni ezt az érzést a szívéből, több-kevesebb sikerrel, de a bonyodalmaknak úgy néz ki, sosem lesz vége.

Ella számomra egy nagyon szimpatikus karakter, teljesen átérzem a helyzetét és meg tudom érteni a tetteit, a viselkedését. Mindig próbál erős lenni és pozitívan tekinteni a jövőbe, még akkor is, ha ez nehezen megy. Persze ő is megtörik néha, ezzel is bizonyítva tiszta lelkét, és ettől lett számunkra nagyon is emberi. Az érzéseinek ő sem tud parancsolni, és minden vágya, hogy elfogadják őt úgy, ahogy van. Sajnos senki nem könnyíti meg ezt neki, sőt, sokan ki is használják az ártatlanságát. 

Elég reális képet fest ez a felsőbb réteg általános viselkedéséről, hogy a gazdagok (tisztelet a kivételnek!) hogyan viselkednek egy kívülállóval, hogy mennyire tudják egymást bántani csak azért, mert ő nem odavaló. Nekem is rendesen fájt egy-két húzásuk, hiszen gimiben, általános suliban sok embert érintenek ezek a piszkálódások, amelyek eléggé lehúzzák az embert, ezért szerintem eléggé bele lehet magunkat gondolni Ella helyébe. 

Szóval a Royal fiúk... Öten vannak, viszont főleg csak kettőjük szerepel többet. Reed és Easton van jelen leginkább Ella életében, de ott vannak még az ikrek, Sawyer és Sebastian is. Gideon pedig főiskolán tanul ezért csak hétvégenként találkozhattunk vele. Azt gondolnád, hogy mennyire cukik meg minden, de nagyon tévedsz! Ők tipikus rossz fiúk, nagyképűek, beképzeltek, és még a külsejük sem elég bizalomgerjesztő a sok izomtól, bár tény, hogy nagyon helyesek.
Akit nagyon megszerettem az Easton volt, szerettem hogy egy tökfej, mégis jó barát és nagyon szimpatikus srác. 
Viszont aki számunkra fontos volt, az Reed. Na, őt utálom és egyben imádom is. De most inkább utálom. Az elején egy igazi seggfej, nagyon szemét volt Ellával, de megtudtuk, hogy ő sem mindig az, akinek mutatja magát, hanem hogy nála is a zord külső mögött szép belső lakozik. Bár a könyv vége után ezt talán mégis cáfolom..:D 

A romantikus részek nagyon tetszettek, odáig voltam értük és alig vártam, hogy végre történjen velük valami. Folyamatosan érezhető volt köztük a feszültség és szikrázott a levegő. Egy igazi érzelmi hullámvasútra ültet fel minket ez a könyv, amellyel végigszáguldunk a göröngyös és néha nagyon rázós kanyarokban. 

Mondtam már Elle Kennedy könyveinél is, hogy több ilyen könyv kellene, ami ennyire magába szippantja az olvasót, amit nem bírsz letenni és pár óra alatt simán elolvasod. Nagyon eltalálták most ezt a könyvet, és köszönjük, amiért nekünk is elhozták a Royal fiúkat! 
A történet abszolút megnyerő, viszont a korhatárt ajánlatos betartani, szerintem ajánlatos 16-17 év felett, mert a csúnya szavak elég és a felnőtt jelenetek is gyakran előfordulnak. 

Tényleg nem tudok mást, csak isteníteni ezt a könyvet, kívül-belül gyönyörű, tele van rengeteg mondanivalóval és tanulsággal, valamint az érzelmek is kellemesen játszadoznak a szívünkkel, a csavarok pedig nagyon durván arcul csapnak. Készüljetek fel! Imádni fogjátok!

Nagyon köszönöm a könyvet a Könyvmolyképző Kiadónak! :)

Ha felkeltette az érdeklődésed a könyv IDE KATTINTVA
megrendelheted!

Csillagos értékelés:

Kedvenc idézetek:

"Azt akarod, hogy kimondjam? Rendben, kimondom. Akarlak. Rohadtul akarlak."
*
"– Valaki segített benne, hogy ekkora bunkó legyél, vagy ösztönösen jön?"
*
"A sors keze a gyengéknek való: azoknak, akiknek nincs elég hatalmuk vagy kitartásuk, hogy kihozzák az életből, amit akarnak."
*
"– Senki sem akarja, hogy tönkretegyék. Mindenki arra vágyik, hogy megmentsék."
*
"Te nem ismersz engem. Nem tudsz rólam semmit. Meg sem próbáltál megismerni, így nincs jogod ítélkezni felettem."
*
"– Te tényleg azt hiszed, hogy van olyan férfi, aki nem okoz fájdalmat? Ők ilyenek, Ella. Bántanak."



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése